Zwartakkers-1.JPG Zwartakkers-2.JPG Zwartakkers-3.jpg Zwartakkers-10.jpg
Verkocht

Verkocht: Exclusieve locatie in woon- en recreatiegebied “De groene Long”

Prijs op aanvraag
Adres: Zwartakkers 16RECHTS, 5531 PB Bladel
Type object Bouwgrond
Perceeloppervlakte 1.647 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Notitie

Algemeen

LET OP:
Vanaf 14-05-2022 is deze tekst uitgebreid met de paragraaf ‘Regeling vergroten bijgebouwen en woningen in het buitengebied’.

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING
Prachtig perceel van 1.647 m2 op exclusieve locatie gelegen in woon- en recreatiegebied “De groene Long” te Bladel bestemd voor het bouwen van een vrijstaande woning of landhuis. Het perceel ligt op een toplocatie met vrij uitzicht op... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Bouwgrond
    Status Verkocht
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 00535
Prijs Prijs op aanvraag
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Dinsdag 2 augustus 2022
Bouw
Type object Bouwgrond
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.647 m²
Locatie
Ligging Aan rustige weg, Nabij school, Open ligging, Vrij uitzicht
Kadastrale gegevens
Bladel H 2751
Perceeloppervlakte 1.647 m²
Omvang Deel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond

Beschrijving

LET OP:
Vanaf 14-05-2022 is deze tekst uitgebreid met de paragraaf ‘Regeling vergroten bijgebouwen en woningen in het buitengebied’.

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING
Prachtig perceel van 1.647 m2 op exclusieve locatie gelegen in woon- en recreatiegebied “De groene Long” te Bladel bestemd voor het bouwen van een vrijstaande woning of landhuis. Het perceel ligt op een toplocatie met vrij uitzicht op recreatiegebied ‘De Groene Long’ en op korte afstand van basisscholen, voortgezet onderwijs, de Markt en de winkels in het centrum!

U komt te wonen in gebied ‘De Groene Long’
Dit is het gebied wat is gelegen tussen de Beemdstraat, de Postelweg en de Zwartakkers in Bladel. Dit gebied wordt ontwikkeld middels een participatief proces. Inwoners zijn samen met de omliggende bewoners aan de slag gegaan met het realiseren van een dorpspark met een kinderboerderij, zelfoogsttuinderij en de afdeling groen van het Pius X-college. U krijgt dus een prachtige achtertuin ter beschikking waar u uw eigen groenten en fruit kunt oogsten en heerlijk kunt gaan wandelen.
In de periode 2022-2024 zullen er in dit gebied nog werkzaamheden plaatsvinden om het park aan te leggen. U kunt het ontwerp voor de eerste fase vinden door op de website van de gemeente Bladel te zoeken naar de groene long. Het perceel om uw kavel heen is onderdeel van fase 2. Hier worden retentiezones voor water aangelegd, een poel gegraven en er zullen bomen en struiken gepland worden. Er kan ook nog een initiatief landen wat aansluit bij de activiteiten in het al bestaande park. De keuze voor een initiatief vind plaats in samenspraak met de klankbordgroep voor omwonenden, waar u indien gewenst deel van kunt gaan uitmaken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Bladel.

Inschrijving
Dit aanbod wordt bij inschrijving verkocht door de gemeente Bladel. Er wordt géén richtprijs gegeven. De bieding op de kavel bepaal je zelf. Op het inschrijfformulier kun je een eenmalig eindbod uitbrengen. Het inschrijfformulier treft u door de brochure te downloaden. Inleveren in een gesloten enveloppe in de brievenbus adres: Horizon 6 Bladel. Inschrijven is mogelijk tot woensdag 1 juni 2022 om 15.00 uur. Het openen van de enveloppen geschiedt in het bijzijn van twee medewerkers van de gemeente Bladel en de verkopend makelaar zodat het verkoopproces gewaarborgd is.

Gunning
We streven ernaar om de gunning op 1 juni as kenbaar te maken. Gunning vindt plaats onder voorbehoud goedkeuring B&W.

Omvang perceel
Het perceel is ter plaatse uitgezet en zichtbaar gemaakt met piketten. Het perceel zal voor rekening van verkoper kadastraal worden gesplitst. Mocht na kadastrale meting later blijken dat de definitieve oppervlakte groter of kleiner is dan 1.647 m² dan vind er verrekening plaats op basis van de door u ingeschreven gemiddelde prijs per m².

Bodemsanering
Door Tritium Advies is een Nader asbestonderzoek en aanvullend bodemonderzoek uitgevoerd, documentkenmerk 2112/215/CB-01, versie 1, vestiging Nuenen, datum 18 maart 2022. Tevens is door Tritium Advies een Kostenraming bodemsanering Zwartakkers 16 te Bladel opgesteld met kenmerk 2112/215/CB-02, versie 0. De kostenraming bedraagt € 14.100,- exclusief BTW uitgaande van ‘minimale kosten’ en € 20.300,- exclusief BTW uitgaande van ‘worst case benadering’. Deze stukken zijn verwerkt in de brochure.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplanvoorschriften zijn verwerkt in de brochure. De regels zijn in hoofdlijnen als volgt:
- er is één woning toegestaan
- de inhoud van de woning mag niet meer dan 600 m3 exclusief onderkeldering bedragen
- de maximale goothoogte van de woning bedraagt 5,5 meter
- de maximale bouwhoogte van de woning bedraagt 10 meter
- onderkeldering is alleen toegestaan direct onder de contouren van de woning
- de afstand tot de perceelsgrens dient minimaal 3 meter te bedragen
- de minimale afstand tot de as van de weg bedraagt 14,6 meter
- de gezamenlijke oppervlakte aan bijgebouwen bij de woning mag maximaal 100 m2 bedragen
- de maximale goothoogte van bijgebouwen bedraagt 3,2 meter en de maximale bouwhoogte 5,5 meter
- de afstand van bijgebouwen tot de perceelsgrens dient minimaal 5 meter te bedragen
- een bijgebouw dient op een minimale afstand van 5 meter achter de voorgevel te worden opgericht

Regeling vergroten bijgebouwen en woningen in het buitengebied
De gemeente Bladel stelt als eis dat alle huidige bebouwing op het te verkopen perceel gesloopt moet worden. Dit om te voorkomen dat er provisorische oplossingen komen om meer m² bijgebouwen te behouden.

Vanwege de sloop van de bestaande gebouwen kan er maximaal 50 m³ extra voor het hoofdgebouw en 10 m² extra aan bijgebouwen gerealiseerd worden. Nog groter bouwen dan 650 m³ is mogelijk via de sloopbonusregeling. De maximale grootte is 850 m³. Voor de vergroting van deze 200 m³ moet een bedrag van € 20.000,- worden betaald. Meer informatie treft u in de ‘Regeling vergroten bijgebouwen en woningen in het buitengebied’, deze is achterin aan de brochure gehecht.

Verder bestaat er een sloopsubsidieregeling. Hiervoor kunt u terecht op de website van de gemeente Bladel door te zoeken naar ‘subsidie-sloop-overtollige-gebouwen-buitengebied-bladel’.

Verkoop in de huidige staat
Op het verkochte perceel zijn tevens enkele opstallen aanwezig, zoals een loods en een kippenschuur. Het dak van de loods is gedekt met asbesthoudende golfplaten en in de loods bevind zich een mestkelder. Het slopen van de opstallen en het saneren van de bodem is geheel voor rekening van koper. U dient met deze kosten rekening te houden in uw bieding!

Kosten Koper
Het perceel wordt ‘kosten koper’ verkocht. Dit betekent dat er 8% overdrachtsbelasting, notariskosten en kadastraal recht van toepassing zijn.

Omgeving
Bladel is een dorp tussen de bossen en de heide met een voorzieningenniveau dat zich kan meten met een stad en op slechts zo'n 25 km van Eindhoven. ASML, High Tech Campus en het Maxima Medisch Centrum zijn 20-25 autominuten. Vanuit Hapert zit je zo op de snelweg. Nieuwe afrit op A67 en geplande P+R zorgen voor nog betere bereikbaarheid van Veldhoven en Eindhoven.

Algemeen
- De gegevens die u hierbij ontvangt zijn met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, er kunnen geen rechten aan worden ontleend
- Koper dient een waarborgsom te storten of een bankgarantie te deponeren, groot 10% van de koopsom
- Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend en onder voorbehoud gunning en goedkeuring B&W

Foto's

Brochure(s) en overige bijlagen

Sluiten

Recent bekeken