Laat u goed adviseren bij een aankoop!

Kies ons kantoor bij de aankoop van:

- uw woning

- uw bedrijfspand

- uw agrarisch bedrijf

 

Kies voor het 9-stappen aankoopplan van Roijmans Makelaardij!


1. Wensen in kaart brengen

Wij brengen samen met u in kaart wat uw wensen en mogelijkheden zijn. . Alle afspraken worden goed vastgelegd, ook de afspraken met betrekking tot de kosten.


2. Zoeken naar een passend aanbod

We selecteren een aantal aanbiedingen die passen bij uw wensen en mogelijkheden. Hierbij maken we niet alleen gebruik van ons meest actuele aanbod, maar ook van het meest actuele aanbod van onze collega’s.


3. Keuze aanbieden

Wij presenteren u een passend aanbod. Als u zelf al een selectie heeft gemaakt, dan kunnen wij de aankoop vanaf deze stap begeleiden.


4. Bezichtiging

Samen gaan we uw keuze goed en zorgvuldig bekijken. Dit houdt onder andere in dat wij de technische staat van de onroerende zaken  beoordelen door te letten op de bouwkundige staat, het onderhoud en eventuele gebreken. Alle zaken die de kwaliteit en prijs zouden kunnen beïnvloeden, worden in grote lijnen beoordeeld.


5. Kwalitatief en bouwkundig onderzoek

Zodra u een uitgesproken voorkeur heeft, is het tijd voor gedegen onderzoek. Wij bekijken welke rechten en/of plichten de koop van de onroerende zaak met zich meebrengt. Voorts wordt gekeken naar o.a. kadastergegevens, bestemmingsplannen en juridische aspecten zoals eventuele erfdienstbaarheden en kwalitatieve verplichtingen. Ook is het van belang of u rekening moet houden met eventuele bijkomende kosten voor onderhoud. Indien nodig zullen wij u adviseren om bijvoorbeeld een bodemonderzoek en/of een bouwkundige keuring uit te laten uitvoeren.


6. Onderhandelen

Tijd om een bod te doen en te onderhandelen. U heeft nu duidelijkheid over de kwaliteit en staat van onderhoud en u weet wat de waarde is. U kunt een openingsbod doen. Wij kunnen in goed overleg met u onderhandelen over de prijs en de bijkomende condities. Nadert er overeenstemming, dan kunt u alvast een optie nemen.


7. Opstellen overeenkomst (met bedenktijd)

De afspraken worden vastgelegd. Als u het eens bent met de verkopende partij, dan wordt de koopakte opgesteld. Wij kunnen dat geheel voor u verzorgen. Indien de akte wordt opgesteld door de verkopende partij, dan kunnen wij zorgen voor de controle. Bij de aankoop van een woning heeft tot drie werkdagen na ontvangst van de getekende koopovereenkomst het recht om van de koop af te zien.


8. Financiering regelen

Nu moet u de financiering rondmaken. Wij kunnen u daarbij adviseren en voor u bemiddelen. Ook de hypotheekmarkt is continue in beweging. Roijmans Makelaardij werkt samen met een groot aantal gerenommeerde banken en tussenpersonen. Wij leggen uw aanvraag bij diverse geldverstrekkers neer, zodat wij u uiteindelijk de beste hypotheekofferte kunnen aanbieden. Laat u het "shoppen" maar aan ons over. Dankzij ons netwerk kunnen wij vaak een gunstigere hypotheek regelen dan wanneer u dit zelf zou doen. Maak vrijblijvend een afspraak om de financiële zaken persoonlijk te bespreken.


9. Overdracht

Tijd om naar de notaris te gaan voor de overdracht van de woning. De aktes worden ondertekend: de akte van levering en meestal ook de hypotheekakte. Wij zorgen ervoor dat alle benodigde gegevens op de goede manier zijn aangeleverd. Gefeliciteerd, u bent nu de eigenaar!

 

Roijmans Makelaardij, voor deskundige en objectieve begeleiding bij de aankoop van uw droompand!