Tips voor een optimale bezichtiging!

Ruimte:
Haal alle overtollige meubels weg. Creëer een vrije doorloop door kamers, gangen en richting tuinen, terrassen en balkons.

Rust:
Berg zoveel mogelijk spullen op in kasten. Verwijder persoonlijke foto’s en andere snuisterijen. Zorg voor niet al te veel kleur en geef al te kleurrijke muren een neutrale tint.

Eenheid:
Creëer eenheid door middel van identieke potten en planten, dessins en kleuren.

Licht en lucht:
Licht: Laat zoveel mogelijk licht (door schone ramen) binnen stromen. Schuif gordijnen wijd open, en ben beperkt met glasgordijnen en vitrages. Haal te opvallende gordijnen en overbodige vitrages weg. Doe overal de lichten aan tijdens een bezichtiging in de avond.
Lucht: Ook een woning moet ademen, dus ventileer goed, zeker voor een bezichtiging.

Sfeer:
Bloeiende planten, boeketten in vazen en goede verlichting zijn absolute sfeerbrengers.

Zorg dat aspirant koper zich thuis voelt:
Het is essentieel dat een aspirant koper zich 'thuis' voelt in de woning. Het is dus in ieders belang dat de koper ongestoord rond kan kijken. Aanraders zijn om de televisie uit te zetten en geen huisdieren binnen te laten.

Wij krijgen vaak de vraag of het voor de verkoper raadzaam is om bij de bezichtiging aanwezig te zijn. Ons advies is om niet aanwezig te zijn, de aspirant koper voelt zich dan minder 'opgejaagd'.

Wij verplichten u uiteraard niet om uw huis te verlaten. Mocht u de voorkeur eraan geven om wel bij de bezichtiging aanwezig te zijn, probeer dan een afwachtende houding aan te nemen. Aspirant koper heeft vaak al voorbereidend werk gedaan en uw makelaar zal alle relevante informatie verstrekken. De vragen komen vanzelf, wellicht bij een tweede bezichtiging!